jueves, 22 de junio de 2017

SETMANA DE LA DONA I

8 de març: Ser dona al sud
“PER QUÈ PARLEM D’IGUALTAT”
Des del programa de la Formació de Persones Adultes, que fa referència a treballar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, l’EPA.- Canals, Realitza un ventall d’activitats al voltant del 8 de març.

Taller-conferència: “Ser dona i jove en Haití”.

IMPARTIT PEL FONS VALENCIÀ  PER LA SOLIDARITAT.
REGIDORIA SERVEIS SOCIALS.
 
A través de la Regidoria d’Educació i Serveis Socials, l’alumnat de l’escola va participar al taller “Ser dona i jove a Haití”. Es tractava de conèixer altres realitats socioculturals on les dones viuen situacions de discriminació, agreujades per la seua situació econòmica. Així mateix, cal ressaltar els valors que aquestes dones estan aportant a la seua societat pel seu enfortiment social i econòmic.
L’acte, es va realitzar el dia 3 de març. A les 11.15h, a Ca Don José.

“Dones en progrés al municipi de Cayes Jacmel (Haití)”
            Dins de la commemoració del Dia de la Dona, l'escola va assistir a la conferència organitzada per les Regidories de Benestar Social i d'Educació de l'Ajuntament de Canals i que va tindre lloc el 3 de març al Centre Cultural Calixte III. De la mà de Pierre Erol, un jove metge originari d'Haití, els assistents vam poder conéixer la greu situació econòmica i social d'Haití, el país més pobre del continent americà. En l'actualitat, els seus habitants tracten de restablir-se del fort huracà que en 2004  va devastar el seu territori i del greu terratrèmol de magnitud 7 en l'escala de Richter que es va produir l'any 2010 i on van morir al voltant de 300.000 persones qur van restar sense habitatge prop d’un milió de persones.
           

            Davant d'aquesta situació es fa necessària la cooperació i la solidaritat entre les organitzacions internacionals i que possibilita la millora de les condicions de vida dels països menys afavorits. En aquest sentit, Canals forma part del projecte “Municipis Solidaris” del Fons Valencià  per la Solidaritat, el qual finança programes de desenvolupament i cooperació i garanteix la execució dels mateixos. Entre els objectius d'aquest projecte “Municipis Solidaris” destaca el de difondre i sensibilitzar a la societat sobre la realitat social i laboral, així com les condicions de vida de les dones en els països del Sud  i dels valors que aporten a la comunitat.

Curts per la igualtat
PROJECCIÓ-DEBAT: “CURTS PER LA IGUALTAT”
Dia: 8 de març
Hora: 10h
Lloc: EPA- Aula GES.-2






No hay comentarios: