viernes, 23 de junio de 2017

JUBILACIÓ DE JUANMA


L’Escola d’adults de Canals homenatja el mestre Juan Manuel Sancarlos Pla en motiu de la seua jubilació després de 30 anys de trajectòria docent.
Aquest curs ha tingut lloc l’homenatge al mestre de l’Escola d’Adults de Canals, Juan Manuel Sancarlos Pla en motiu de la seua jubilació després de 20 anys com a docent en aquesta escola.
Els inicis de les escoles d’adults van estar marcats per una etapa en què la Diputació de Valencia va ser capdavantera en encetar programes d’adults a alguns pobles de la Comunitat Valenciana. Això fa 30 Anys i Juanma va encetar, amb dues companyes més, el programa d’adults de Quatretonda.
Una etapa de profunds canvis polítics i socials va propiciar que es pogués incidir en molts aspectes de l’educació i aquests primers programes d’adults van començar a funcionar arreu de la Comunitat Valenciana incrementant el nombre dels docents contractats per la Diputació i recolzant els programes municipals.
Juanma va començar a Xàtiva amb un programa d’adults que l’ajuntament va posar en marxa al curs 1980/1981.
Des d’aleshores ençà l’educació d’adults caracteritzada per una monotonia tant de continguts com de metodologia, un  equip  fermament implicat, va impulsar una línia pedagògica i un nou estil d’escola que després de lluites i lluites van aprovar la Llei d’adults que ha perdurat fins avui sense ser desenvolupada. Una escola oberta, activa, participativa, innovadora i integradora.
L’acte d’homenatge se celebrarà al pati de l’escola d’adults de Canals al què assistiran representants de tota la comunitat educativa: alumnes, professorat, personal no docent, regidor d’educació, amics…
La segona part de la celebració consistirà en un sopar on es projectarà un audiovisual de la seua vida personal i professional.
El reconeixement social i de tota la comunitat educativa són ara testimoni que els seus anys de trajectòria educativa han arribat a bon port.



Claustre de professores.

No hay comentarios: